Bøker med BLISS

Likeverd forlag har gitt ut to lesebøker på Bliss, skrevet av forfattere med funksjonshemning. Den ene boken er utgitt med økonomisk støtte fra ISAAC Norge. Bøkene kom ut i 2005 og heter "Ung" og "Petter på folkehøgskolen".
Bøkene kan bestilles hos: Likeverd forlag v/ Anette Diesen, Trudvangveien 25, 3117 Tønsberg. Tlf./faks: 33 31 33 77.

 

Boker i bliss ung"Ung". Boken er skrevet av Tone Merethe Koch og utgitt med økonomisk støtte fra ISAAC Norge. Boken inneholder novellene "På dypet", "Forelsket i læreren", "Ingen må vite det" og "Musikk er mer enn toner". Boken, som er innbundet med spiralrygg, gjengir innholdet både i Bliss (99 sider) og i skriftspråk (42 sider).
Fra boken er følgende hentet om forfatteren: Tone Merethe Koch, født 1981, har Cerebral parese. Hun gikk på vanlig skole og fartet mye rundt i el-rullestolen sin da hun var barn. Nå bor hun i egen leilighet. De som kjenner henne godt, forstår hva hun sier. Til andre staver hun ordene ved å peke på en plate med bokstaver. Tone har alltid like å skrive historier. Når hun skriver, bruker hun pc med joystick og keygard.
Illustrasjoner ved Anne Marie Diesen.

 Boker i bliss Petter pa folkehogskolen"Petter på folkehøgskolen". Boken er skrevet av Ole Reidar Hansen. Boken forteller en historie om kjærlighet, fortalt av Petter som er kamerat av forfatteren. Boken, som er innbundet med spiralrygg, gjengir innholdet både i Bliss (84 sider) og i skriftspråk (35 sider).

 Fra boken er følgende hentet om forfatteren: Ole Reidar Hansen er sterkt funksjonshemmet. Han kan ikke snakke, men forteller ved hjelp av bokstaver og symboler. "Petter på folkehøgskolen" er hans andre bok på Likeverd forlag. Den første var ungdomsboken "Blues".
Illustrasjoner ved Anne Marie Diesen.