Tusen tegn å tenke på (bok) – for begrepsforståelse og et rikere språk

tusentingogtenkepaBoka har 38 tema som egner seg for små og store barn som bruker tegn i sin kommunikasjon. Temaene er visualisert med innholdsrike, men likevel enkle illustrasjoner. Begrepene presenteres både med norske ord og tegn fra norsk tegnspråk, og tegnene er fremstilt med forklarende tegnillustrasjoner.

Et alfabetisk register bak i boka gjør det enkelt å finne ord/tegn hvis en ikke vet hvor de er ordnet tematisk. Boka har lakkerte sider uten glans, og den skal tåle ganske røff behandling.  Boka bygger på Tusen ting å tenke på som er ei tilsvarende bok med grafiske tegn, forfattet av Hanne Almås og Torunn Hovd. Illustrert av DAFFYdesign. Boken kan kjøpes her

Gratis nettressus

www.2-tusen.no er et nettsted utviklet av Møller-Trøndelag kompetansesenter. Det er et gratis, digitalt læremiddel for å fremme begrepsutvikling hos barn i alderen 4 – 10 år. Nettstedet bygger på læreboka "Tusen ting å tenke på" som kom ut i 2010.

Hovedmålgrupper er barn som benytter grafiske tegn som følge av manglende talespråk, barn med forsinket språkutvikling og barn som har tegnspråk som ett av sine språk. Læremiddelet er med norsk tegnspråk, og grafiske tegn (SymbolStix). Begge versjonene har norsk tale. Læremiddelet har støtte for bryterstyring. 2-Tusen består av temabøkene Tusen tegn å tenke på (tegn fra norsk tegnspråk) og Tusen ting å tenke på (grafiske tegn), opplesning av eventyr, samt oppgaver knyttet til ulike temaer i bøkene. Teamene i bøkene passer både til førskolen og til flere fag i grunnskolen (1- 4. trinn). Les mer om produktet og prøv det ved å klikke her.